Selecteer een pagina

Les 3: Divi modules

Een goede website bestaat uit een combinatie van teksten afgewisseld met plaatjes, video’s en CTA (Call To Action). Divi heeft een grote diversiteit aan “kant-en-klare” modules beschikbaar die je eenvoudig aan je pagina kan toevoegen. (Bijvoorbeeld: Sliders, Afbeeldingen, Blogs, Knoppen etc.)

In deze les laten wij een aantal van deze modules zien. Om te begrijpen en ontdekken wat er allemaal mogelijk is, kan je het beste zelf proberen en experimenteren door modules toe te voegen aan je test pagina.

Modules voeg je toe door op de grijze + te klikken in een rij.

 

\

Title Here

Klik hier om bovenstaand menu te weergeven

Tekst Module

De tekst module is misschien wel de meest gebruikte module van Divi. Deze wordt gebruikt voor alle teksten op een website. Het is ook mogelijk om in de tekstmodule afbeeldingen en video’s naast de tekst in te voegen, je hoeft hiervoor niet perse een aparte module te gebruiken.
De slimme editor van Divi maakt het je hiermee wel heel gemakkelijk om jouw website te maken.

\

Title Here

Een module kan je vinden door te scrollen of door te zoeken

\

Title Here

In dit tekstvak plaats je de teksten die je op de pagina wilt tonen.

\

Title Here

Wanneer je in de tekst een afbeelding of video wilt toevoegen kan dat via deze knop

Iedere module heeft een submenu vaak bestaand uit 3 pagina’s:

  1.  Content: Hier stel je in wat de module toont. In dit geval is het tekst maar bijvoorbeeld bij de afbeelding module is dit een afbeelding.
  2. Ontwerp: Hier kan je alle ontwerp instellingen instellen (zoals: Lettertype, Schaduw, Afstanden enz.) Let op! Deze instellingen gelden alleen voor de module die je geselecteerd hebt en overschrijven dus jouw standaard instellingen!
  3. Geavanceerd: Dit is voor geavanceerde gebruikers die wat meer weten over CSS. Hier kan je jouw eigen CSS-code (custom style sheet) toevoegen. Doe dit alleen als je weet wat je aan het doen bent. En dan nog: als je instellingen aan het CSS wijzigt kan je dit beter in het algemene gedeelte doen en niet apart in de module.

 

\

Title Here

Klik hier om naar de ontwerp instellingen te gaan van deze module

\

Title Here

Onder de "Tekst" dropdown vindt je de instellingen voor de normale teksten in de module. Hier kan je dingen aanpassen zoals: Lettertype, Tekstgrote, tekstkleur enz.

Afbeelding Module

Afbeeldingen kan je zoals eerder gezegt ook toevoegen in tekst maar wanneer je afbeeldingen wilt toevoegen ergens waar geen tekst is of je wilt meer opties toevoegen aan het ontwerp van de afbeelding. (Zoals: Kaders, Animaties, Schaduwen) Dan is het handig om gebruik te maken van de afbeelding module.

Laad de module in op de pagina net zoals we hierboven voor de tekst module gedaan hebben. In de module instellingen onder content kan je je gewenste afbeelding inladen.

\

Title Here

Klik hier om een afbeelding in te laden

Afbeeldingen selecteren en/of uploaden

Wanneer je zoals hierboven een afbeelding wilt inladen komt het volgende scherm in het zicht. Hier kan je een afbeelding selecteren vanuit de WordPress media bibliotheek (eerder ge-uploade afbeeldingen)

Wanneer de door jou gewenste afbeelding er niet tussen staat kan je kiezen om een nieuwe afbeelding te uploaden. Dit kan je doen door in het menu “afbeelding uploaden” te selecteren of door een nieuw bestand naar het venster te verslepen. Vergeet niet de afbeelding de juiste naam te geven en de ALT en TITLE tag in te vullen in de media bibliotheek.

 

\

Title Here

Hier kan je kiezen tussen de media bibliotheek of bestanden uploaden

\

Title Here

Selecteer een afbeelding die je wilt inladen

\

Title Here

Klik op laad een foto

Volle breedte slider

Veel websites zijn voorzien van grote banners met (mooie) afbeeldingen die direct opvallen voor de bezoeker. Dit kan in Divi door gebruik te maken van een ander soort sectie.

\

Title Here

Klik hier om een volledige breedte sectie te creëren

Modules voor volle breedte

Ook voor de volle breedte sectie zijn er speciale modules ontwikkeld. Deze modules zijn ervoor gemaakt om over de volledige breedte van het scherm jouw boodschap zichtbaar te maken. Houdt er rekening mee dat een foto die op volle breedte staat, er op een telefoon anders uit ziet dan op een pc. Test dus goed uit hoe de afbeelding getoond moet worden en maak gebruik van o.a. de instellingen voor het uitlijnen.

\

Title Here

We kiezen hier voor een volle breedte slider

Wil je een slider met afbeeldingen, teksten en call to action (knoppen), gebruik dan deze optie.

\

Title Here

Klik hier om een volledige breedte sectie te creëren