Selecteer een pagina

Les 3: Globale secties, rijen & modules

Soms zijn er een aantal secties, rijen en/of modules die op meerdere pagina’s terug komen. Denk hierbij aan bij voorbeeld: Header, Zijbalk of een standaard element onderaan de pagina.┬á

Als de informatie op iedere pagina hetzelfde is, dan kan je, in plaats van op alle plaatsen dezelfde informatie te moeten aanpassen, gebruik maken van deze optie. Je herkent een dergelijke sectie omdat hij fel groen is. Divi noemt het een ‘Global’ item. Zodra je hierin een wijziging doorvoert, zal het het op alle pagina’s waar dit item staat, automatisch worden aangepast.

Gebruik dit bijvoorbeeld voor je zijbalk, contactformulier of call to action onderaan een pagina.

 

Object opslaan in bibliotheek

In dit voorbeeld gaan we een sectie opslaan, vergeet vooral niet dat deze stappen ook gedaan kunnen worden bij een rij of module.

  1. Selecteer het (hamburger) menu van het gewenste object.
  2. Kies voor “opslaan in bibliotheek”

 

 

 

\

Title Here

Klik hier om bij de opties van de sectie te komen

D

Title Here

Klik op de 1e optie "Opslaan in bibliotheek" om het object op te slaan

Geef het object vervolgens een herkenbare naam zodat je deze later eenvoudig terug kunt vinden. Wanneer je van plan bent om veel objecten op te slaan is het verstandig om deze objecten in te delen in categorie├źn.

Wanneer je wilt zorgen dat de inhoud van de objecten worden gesynchroniseerd ofwel om het object te kunnen gebruiken op meerdere plaatsen, gebruik dan de optie “opslaan als globaal”.

Wanneer je object globaal hebt opgeslagen is deze te herkennen aan de fel-groene kleur. Zo weet je altijd welke objecten op een pagina globaal zijn.

 

\

Title Here

Geef het object een herkenbare naam

\

Title Here

Geef aan dat het object globaal opgeslagen moet worden

Opgeslagen object inladen

Wanneer je objecten opslaat in je bibliotheek kan je deze inladen op dezelfde pagina maar ook op andere of nieuwe pagina’s. Hierdoor hoef je geen herhalende handelingen te doen en maak je optimaal gebruik van de mogelijkheden.

Om een object in te laden klik je op het + teken van het type object dat je in wilt laden. In dit geval een sectie dus klikken we op het blauwe + teken.

 

\

Title Here

Klik hier om een nieuwe sectie te maken

\

Title Here

Klik hier om je bibliotheek te bekijken

\

Title Here

Klik hier om je object in te laden

Resultaat

Dit is het resultaat. Vergeet niet om de wijzigingen van de pagina op te slaan door op “Publiceren” of “Bijwerken” te klikken.