Selecteer een pagina

Les 3: Divi builder – Secties

Divi builder starten

Om te beginnen met de Divi builder moet je bij een nieuwe pagina of blog eerst de builder activeren. Dit doe je door op de knop “De Divi opbouwfunctie gebruiken” te klikken. Zoals hiernaast getoond.

\

Title Here

Klik hier om de divi builder te activeren

Keuze: Hoe wil je beginnen?

Wanneer je de Divi builder activeert krijg je 3 keuzes:

Build from scratch: Dit spreekt voor zich; bij deze optie krijg je een lege pagina waar je zelf vanaf het begin alles opbouwt. Dit is handig wanneer je je 1e pagina maakt en al een goed idee hebt wat je precies wilt maken.

Layout kiezen: Divi heeft voor ons al een groot aantal voorbeeld layouts gemaakt, wanneer je deze optie kiest krijg je een scherm met alle layouts die Divi bied. Deze kan je importeren en gebruiken. Deze optie kan fijn zijn als je op zoek bent naar wat inspiratie. Het gevaar van gebruiken van deze vooringestelde layout-pagina’s is dat de ingestelde kleuren die je in de Customizer meestal worden overschreven door de instellingen van de pagina die je inlaad.

Clone een bestaande pagina: Wanneer je een bestaande pagina hebt kan je eenvoudig een reeds bestaande pagina (met jouw indeling) kopiëren. Hierdoor hoef je alleen nog maar teksten en foto’s te vervangen en niet een hele nieuwe pagina op te bouwen.

Voor het voorbeeld in deze les gebruiken we Build from scratch

\

Title Here

Klik hier om met een lege pagina te beginnen

Secties & Rijen

Bij het opstarten maakt Divi voor je alvast een sectie aan, dit toont Divi met een blauwe balk. Een sectie is als een onderwerp in een verslag of een hoofdstuk in een boek. Secties zijn er dus voor om je content te verdelen in verschillende stukken zodat:

  1. Er goede opbouw / ruimte ontstaat wat de UEx (User Experience) bevorderd
  2. Voor de beheerder van de website geeft het overzicht tussen de verschillende delen van de pagina

In een sectie worden de rijen gezet en bepaal je de kolomstructuur. Ofwel: de indeling van je content.

Hiernaast zie je het resultaat van de kolomstructuur. Divi zorgt er automatisch voor dat de kolommen responsive zijn. Dit betekend dat deze automatisch mee schalen met de schermgrote van de bezoeker. Wanneer de bezoeker een telefoon gebruikt worden de kolommen onder elkaar gezet. Een responsive site is niet alleen belangrijk voor de UEx maar ook Google vind het belangrijk dat jij je website optimaliseert voor alle apparaten (pc, mobiel, tablet).

 

\

Title Here

Voor nu kiezen we de 3/5 - 2/5 verdeling