Selecteer een pagina

Les 2: Instellingen customizer

In principe hoef je de customizer maar 1 keer in te stellen. Doe dit zorgvuldig, het zal je in het verdere proces veel voordeel opleveren.

Houdt jouw merk (branding) materiaal evenals kleurenschema’s bij de hand zodat je eenvoudig de gewenste kleurnummers, headers en logo’s kunt toevoegen.

De customizer is een standaard WordPress functie waar je instellingen kan aanpassen voor de look & feel van je website. Door de customizer te gebruiken kan je direct het resultaat zien van aanpassingen die je doet.

Het thema dat we gebruiken “Divi” zorgt ervoor dat we hier een veel meer instellingen hebben dan bij een standaard installatie. Daarom beginnen we bij het bouwen van een website hier.

Met de Customizer functie kan je o.a. het volgende instellen: Menustructuur, lettertype, tekstkleur, link-kleur, footer teksten, footer indeling, footer widgets etc.

In deze les zullen we door de meest gebruikte instellingen heen gaan. Maar wees niet bang om door alle instellingen heen te klikken.

Tip van Til: Is jouw website al klaar, wees dan voorzichtig met het doorvoeren van wijzigingen op deze plaats.

Naast bovenstaand filmpje is er ook een digitaal naslagwerk over de gebruik van de Customizer, klik op onderstaande link om deze te bekijken.

Loop je ergens vast? Of heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op.

Werkboeken

Download hier de werkboeken:

Module 1

Module 2

Module 3

Module 4

Brandbook-template

 

Cursus en lessen

Modules